WEDDINGS

Zaterdag  va 05.00 uur

STEFAN NIEUWENHUIS

Nieuwenhuis is geen onbekende in de Nederlandse literatuurwereld, zo is hij onder andere literair programmeur van het Noorderzon Performing Arts Festival in Groningen en docent aan de Schrijversacademie. Hij schrijft voor NRC Handelsblad en eind dit jaar verschijnt zijn nieuwe roman bij uitgeverij Douane: die gaat - hoe kan het anders - over dichters.
Stefan presenteert ook dit jaar weer het programma op de zaterdagochtend. 

Zaterdag  va 05.00 uur

BART CHABOT

Bart Chabot is dichter, schrijver en podiumdier. Wie aan Chabot denkt, denkt aan beweging. Achter zijn bril sprankelen een tomeloze energie en verbeelding, die zijn vastgelegd in zijn poëzie, verhalen en biografieën. Chabot begon zijn carrière als dichter en nog altijd is poëzie de vorm waar hij met grote regelmaat naar teruggrijpt. In februari 2018 verscheen dan ook een gloednieuwe en lijvige poëziebundel van deze dichter pur sang.

Zaterdag  va 05.00 uur

THOM UMMELS

Mede-oprichter van het festival Thom Ummels is zelf ook dichter. tegen de opkomst van de zon brengt Thom een ode aan het festival, de zon en de zomer.

Zaterdag  va 05.00 uur

CLEAN PETE

Vervlochten samenspel en samenzang zoals alleen verweven genen die kunnen brengen. Je bent vast en zeker bekend met de opzienbarende verschijning van de twee zussen die zonder blikken en blozen je hart zo ondersteboven hangen. Zoals alle fundamentele dingen in het leven komen de liedjes van de twee in prachtige dualiteit. Levendige sprookjes van alledag die uiterst precies en pijnlijk in liedjes zijn gegoten. 

Zaterdag  va 05.00 uur

WORDBITES

Hoe verhouden we ons? Tot ons zelf, tot elkaar, onze omgeving en de wereld. Daarover gaat Tweezaam. Een even subtiele als spannende voorstelling van Sanne Clifford en Wordbites waarin de verhouding tussen moderne dans en gesproken woord centraal staat. De taal van de dans en de dans van de taal... Kortom een uniek samenspel van woord en beweging met alle verbuigingen en vervoegingen die daar bij horen.

Zaterdag  va 05.00 uur

QUIRIEN VAN HAELEN

Van Haelen schrijft rijmende gedichten zonder al te veel diepe lagen, beter bekend als light-verse. Qui- rien publiceert in 2001 zijn eerste gedicht en staat binnen twee jaar op elk Nederlands podium. In 2004 wordt hij als jongste dichter opgenomen in De dikke Komrij, terwijl zijn solodebuut dan nog niet eens uit is. Quiriens gedichten zijn voor een jong publiek. In 2019 verschijnt zijn nieuwe bundel.

Zaterdag  va 05.00 uur

MYRTE LEFFRING

Myrte Leffring startte in 2009 met muzikant Marijn van de Ven Dichter aan de vleugel, een programma met muziek, poëzie en zang. Haar poëziedebuut Om je schouders hang ik de nachten verscheen in 2015 bij uitgeverij Van Gennep, in 2016 verscheen bij dezelfde uitgever haar tweede dichtbundel De tere bloemen van het verstand. 

Zaterdag  va 05.00 uur

DEAN BOWEN

Bowen is dichter en performer en verwierf faam op vele binnenlandse en internationale podia om zijn buitengewoon bezielde voordracht. In 2015 won hij de Van Dale SPOKEN Award in de categorie poëzie en eerder dit jaar leverde zijn debuut hem een nominatie op voor de C. Buddinghprijs voor het beste debuut. 

Zaterdag  va 05.00 uur

NIEUWE STADSDICHTER

Binnenkort is de verkiezing voor de nieuwe stadsdichter van Lelystad. Op vrijdagavond is de installatie en zaterdagochtend het eerste officiële optreden tijdens Sunsation 2019.

Zaterdag  va 05.00 uur

IVANKA DE RUIJTER

Ivanka de Ruijter is afgestudeerd Neerlandica en momenteel stadsdichter van Wageningen. Ivanka won de afgelopen editie van de stadsgedichtenwedstrijd tijdens de nationale stadsdichtersdag. Ze verdiende hiermee een plaats op het hoofdpodium van Sunsation 2019. 

FESTIVAL SUNSATION

19 & 20 JUNI 2020

lelystadlogo.png
FlevoLandschap
flevoland.png
Visit Flevoland