WEDDINGS

Zaterdag  va 05.00 uur

STEFAN NIEUWENHUIS

Nieuwenhuis is geen onbekende in de Nederlandse literatuurwereld, zo is Stefan onder andere literair programmeur van het Noorderzon Performing Arts Festival in Groningen en docent aan de Schrijversacademie en schrijft hij voor oa.  het NRC Handelsblad. Stefan presenteert ook dit jaar weer het programma op de zaterdagochtend. 

Zaterdag  va 05.00 uur

TSEAD BRUINJA

Bruinja debuteerde in het Fries in 2000 met de Friestalige bundel De wizers yn it read/ De wijzers in het rood (Bornmeer) en in het Nederlands in 2003 met Dat het zo hoorde (Contact). Bruinja stelt bloemlezingen samen, recenseert, presenteert, interviewt en treedt op in binnen- en buitenland (o.a. in Peru, Oekraïne en Zimbabwe).

 

Bruinja's bundels werden genomineerd voor de Jo Peters PoëziePrijs, de Ida Gerhardtpoëzieprijs en de Obe Postmapriis. Zijn meest recente bundels zijn Hingje net alle klean op deselde kapstôk / Hang niet alle kleren aan dezelfde kapstok (Afûk, 2018) en Ik ga het donker maken in de bossen van (Querido, 2019).

Zaterdag  va 05.00 uur

THOM UMMELS

Mede-oprichter van het festival Thom Ummels is zelf ook dichter. tegen de opkomst van de zon brengt Thom een ode aan het festival, de zon en de zomer.

Zaterdag  va 05.00 uur

ALEX ROEKA

In 1996 verscheen Roeka’s eerste cd, Zee Van Onrust. Tegelijkertijd ontdekte hij het theater en kreeg, gebaseerd op de cd, zijn eerste theaterprogramma gestalte.

 

In 2000 ontving hij voor zijn lied Noem ’t Geen Liefde de Annie M.G. Schmidtprijs. Vanaf dat moment bleven de cd’s en theaterprogramma’s elkaar met regelmaat opvolgen. Ook werden zijn verzamelde liedteksten in boekvorm uitgegeven door Nijgh & van Ditmar.

 

Tegenwoordig speelt Roeka al zo'n 25 jaar in alle theaters van Nederland en  af en toe ook in België. Van Groningen tot in Brussel.  Ondertussen werkt hij gestaag door aan wat inmiddels zijn Muziektheater Van De Autobiografische Stroom is gaan heten.

Zaterdag  va 05.00 uur

ROEL C. VERBURG

Als één van de weinige comedians van Nederland weet Roel C. Verburg stand-up comedy te combineren met muziek; en waar bij de meeste cabaretiers de liedjes vaak een rustpunt vormen, gaan bij Roel de grappen (ook in zijn liedjes) in hoog tempo door.

 

Op de radio speelt hij elke vrijdagochtend een liedje bij Jeroen van Inkel op Radio Veronica. Op TV trad hij oa op in Kopspijkers, Comedy Explosion, Tatatataal, Comedyclub Katendrecht en als vaste gast in Howard Komproe’s onelinerprogramma Padoem Patsss.

Hij speelde naast twee avondvullende theatertournees ook nog  meerdere malen op de Zwarte Cross en Lowlands.

Zaterdag  va 05.00 uur

ONNOSVEN TROMP

Onno-Sven Tromp is dichter, romanticus en wereldburger. Dichter en dromer, doler en denker. Met een passie voor sonnetten en haiku’s.

 

In 2017 was hij Stadsdeeldichter van Amsterdam Nieuw-West en verscheen zijn debuutroman Fantoomregen.

Zaterdag  va 05.00 uur

ANNE GREET BOS

Annegreet Bos maakte haar podiumdebuut in mei 2017 bij de Dichtclub in de Kroeg van Klaas en sloot zich kort daarna bij de Dichtclub in Groningen aan. 

 

Ze stond sindsdien op Dichters in de Prinsentuin en Dichters in het donker en viel meteen op met verrassend sterke en volwassen poëzie. 

Zaterdag  va 05.00 uur

ESAM ALWASETE

Esam Alwasete is in l989 afgestudeerd aan de Academy of Fine Art in Bagdad. Hij volgde daar opleidingen op het gebied van theater, schilderen en muziek. In zijn eigen land (Irak) heeft hij 20 jaar opgetreden als drummer en als acteur.

 

Esam is sinds 2 jaar dorpsdichter van Dronten.

Zaterdag  va 05.00 uur

ECHTE MENSEN

Bij het maken van hun werk zijn ambachtelijkheid en creativiteit voor Echte Mensen belangrijk. Net als vakkundigheid bij het live uitvoeren. Daarnaast koesteren zij inhoudelijke diepgang, verrassing, humor en engagement. 

 

Ze vervormen de werkelijkheid en maken die op die manier juist herkenbaarder. De poëtische teksten en muziek versterken elkaar wederzijds daarbij.

Zaterdag  va 05.00 uur

FREDERIQUE ARNOLD

In 2018 wint Frederique Puck's Talent Cabaret en speelt ze haar kleinkunstsolo 'Nog maar een meisje' op het Amsterdam Fringe Festival. Daarnaast stond ze o.a. in de halve finale van het Groninger Studenten Cabaret Festival, won ze bij het Utrechts Cabaret Festival de Persoonlijkheids prijs en stond ze in de finale van het Schager Cabaret Festival.

FESTIVAL SUNSATION

17 & 18 SEPT 2021

lelystadlogo.png
FlevoLandschap
flevoland.png
Visit Flevoland