top of page
IMG_2129_edited_edited.jpg
PROGRAMMA 
SUNSATION41

Met crossovers spoken word, rap en elektronische muziek

VRIJDAG 23 JUNI

OPEN-DICHT PODIUM   |   SPRAAKWATERVAL (SPOKEN WORD) 
INSTALLATIE NIEUWE STADSDICHTER LELYSTAD   |   RUFUS KAIN
ELECTRONIC MUSIC TO SUNSATION NIGHT (BASCUL)
GRATIS OVERNACHTEN OP FESTIVALTERREIN
ZATERDAG 24 JUNI
INGMAR HEYTZE   |   YENTL VAN STOKKUM   |   SHOLEH REZAZADEH
RONALD GIPHART   |   YELLOFOX   |    JOSHUA SNIJDERS
JAN J. PIETERSE   |   PUCK FUSERS   |   STADSDICHTER LELYSTAD

Over het programma: 

 

Stap binnen in de betoverende wereld van Festival Sunsation, waar de zomerzonnewende op 23 en 24 juni in wordt gevierd. Dit unieke evenement, gehouden in en rondom het landschapskunstwerk Observatorium Robert Morris bij Lelystad, ademt poëzie en muziek. Al meer dan veertig jaar is Festival Sunsation dé ontmoetingsplaats voor poëzieliefhebbers in Flevoland, en daarmee het oudste culturele festival in de provincie. Op vrijdagavond 23 juni barst het festival los en gaat het door tot zaterdag 24 juni, 9.00 uur. Of je nu een fervent cultuurliefhebber bent of gewoon nieuwsgierig naar de magie van poëzie, je bent van harte welkom. En het beste van alles: de toegang is gratis! Nieuwe onderdelen in het vrijdagprogramma zijn het spoken wordproject van Spraakwaterval en Elektronic Music to Sunsation Night verzorgd door Bascul.

 

Laat je betoveren door sprankelende artiesten, waaronder Yentl van Stokkum, Ronald Giphart, Sholeh Rezazadeh en Ingmar Heytze. Yentl van Stokkum is niet alleen dichter, maar ook toneelschrijver en performer. In 2021 debuteerde ze met haar poëziebundel Ik zeg Emily. Yentl is daarnaast redactielid van het literaire tijdschrift De Revisor en het populaire Instagram-account @poëzieiseendaad. Ronald Giphart, bekend van boeken als Ik ook van jou en Phileine zegt sorry, is niet alleen schrijver maar ook diskjockey. Recent verscheen zijn boek Ik mis mij ook. Sholeh Rezazadeh won voor haar debuutroman De hemel is altijd paars de Libris Literatuurprijs en schreef voor De Gids, NRC en poëzietijdschrift Awater. En laten we Ingmar Heytze niet vergeten, dichter, schrijver en muzikant én voormalig stadsdichter van Utrecht.

 

Sunsation is voor iedereen. Het festival biedt bezoekers een unieke combinatie van poëzie, land-art en de betoverende sfeer van de vroege ochtend op het prachtige 'nieuwe land' van Flevoland. Tijdens de afgelopen jaren hebben we veel gerenommeerde dichters mogen verwelkomen, zoals Johnny van Doorn, Remco Campert, Jan Wolkers, Lieke Marsman, Tsead Bruinja, Simon Vinkenoog, Gerrit Komrij en Marieke Lucas Rijneveld. Laat je meevoeren door de kracht van woorden, de schoonheid van kunst en de betovering van de langste dag. Dit is een ervaring die je niet wilt missen.

Sunsation Fotostudio Wierd 3.jpg
Sunsation Fotostudio Wierd 1.jpg
Sunsation Fotostudio Wierd 2.jpg
bottom of page