WEDDINGS
OBSERVATORIUM

Flevo-landschap

Het Observatorium is een voorbeeld van landart of landschapskunst: een combinatie van beeldende kunst en architectuur. Deze kunstvorm ontstond eind jaren 60 in de Verenigde Staten. Kunstenaars creëerden bijzondere objecten en plekken met gebruikmaking van het landschap. Het observatorium is in beheer van het FlevoLandschap.

BEHEERDER

Flevo-landschap

Het Flevo-landschap wil de Flevolandse natuur zo goed mogelijk behouden, beschermen en ontwikkelen en tegelijkertijd zorgen dat de bewoners en bezoekers van deze provincie er zo veel mogelijk van kunnen genieten.

Flevo-landschap

NATUURBEHOUD

Bij het onderhouden en ontwikkelen van de natuur heeft de ecologie prioriteit, maar als terreinbeherende organisatie let Het Flevo-landschap ook op het behoud van landschap en cultuurhistorie en waar mogelijk op recreatiemogelijkheden. Functieverbreding van de natuur kan dus alleen als de natuur daar per saldo beter van wordt. Het Flevo-landschap streeft ook naar uitbreiding van haar terreinen, omdat dit bijdraagt aan de robuustheid van de natuur. Bovendien kunnen de terreinen dan efficiënter beheerd worden.

Flevo-landschap

NATUURBELEVING

Om te zorgen dat u van de natuur kunt genieten, maakt Het Flevo-landschap haar terreinen zo gastvrij mogelijk. Alleen waar de natuur té kwetsbaar is, is een terrein uitsluitend toegankelijk tijdens begeleide excursies. Door de bewoners en bezoekers mee te laten genieten van de natuur, voelen ze zich eerder verbonden met het Flevolandse landschap en met ons.

Flevo-landschap

MEER INFORMATIE

Meer informatie over het Flevo-landschap en haar natuurgebieden en de vele activiteiten tref je via de website van het Flevo-landschap.

www.flevo-landschap.nl

FESTIVAL SUNSATION

17 & 18 SEPT 2021

lelystadlogo.png
FlevoLandschap
flevoland.png
Visit Flevoland